På Alla hjärtans dag 2014 välkomnade vi de första gästerna hem till vår lägenhet på en brunch. Några veckor tidigare hade ett bolag registrerats- Do (rotea) Ma (lmegård) blev DoMa. Vi hade två veckor tidigare lämnat våra positioner som kökschef och konditorchef på Operakällaren och att bjuda hem folk och laga opretentiös mat var precis vad vi behövde. För våra vänner satte vi upp sex stycken datum på Facebook där de kunde ”boka” vårt matbord och komma med ett gäng vänner eller familj och bara ta det lugnt och njuta. Efter 10 minuter så var alla datum bokade.

Efter varje brunch stannade ofta några gäster förbi köket och ville passa på att boka ett annat datum. Snart var helgerna bokade i månader framöver och då utökade vi med middagsbokningar. Samtidigt spelade Tea in Dessertmästarna där hon snubblade på målsnöret. Helgerna bokades snabbt upp!
Tillslut hade vi service nästan veckans alla dagar.
Någon gång hade vi en rysk gäst som berättade att DoMa visst betydde hemma på ryska. Kul! Nu fick namnet dubbel mening.

Efter att vår son Truls kom var vi tvungna att åter ta vår lägenhet. Vi valde att istället fokusera på att hitta en ordentlig restauranglokal och under tiden köra catering.
I samband med detta släppte Tea sin kokbok ”Desserter!” Hon började även jobba med TV4 och Kökets baktips samt bakom kameran som matredaktör för Roy Fares program United States of Cakes och Dessertmästarnas jul.

Viktor började bygga möbler, främst bord från spillbitar och gamla vinlådor och började läsa på om odling. Här någonstans började ett flerårigt projekt med en odling på Ingarö där vi idag odlar ett 20-tal olika bär och massor av andra spännande grödor. Borden hittar ni nu i restaurangen.

 

Sommaren 2018 föddes vår andra son Love. Som bebis har han fått sitta med på våra byggmöten för det som skulle bli vår restaurang -DoMa! DoMa är vårt förlängda hem, det som tidigare hängde på våra väggar hemma hänger nu i restaurangen. Nu och kanske vid fler än ett tillfälle kommer ni kanske märka av två unga lintottar som rör sig lite för bekvämt i restaurangen. Det kommer att vara så och det är viktigt för oss att de känner sig hemma även här.

Varmt välkomna hem till oss!
Tea Malmegård & Viktor Lejon

 

Star Wine List, guiden till de bästa vinbarerna och vin-restaurangerna i Stockholm.

ÖPPETTIDER

Tis – lör:
11.30-14.30 & 17 – 00

sön – mån:
Stängt

RESTAURANG DOMA

Nybrogatan 48
11440 Stockholm

telefon
08-684 292 82

info@doma.se

Copyright Doma © 2021